KLM Take off

Een vliegende start voor nieuwe KLM IT-medewerkers

KLM Take off is een pilot onboarding app voor nieuwe KLM medewerkers. Het onboarding proces bestaat uit vele stappen. Het proces zelf bleef hetzelfde, maar het moest kon wel duidelijker en leuker.

In plaats van alle informatie op verschillende plekken aanbieden, één centrale plek waar je alles kan vinden wat je nodig hebt om een vliegende start te maken.

Nieuwe werknemers krijgen thuis de KLM sfeer al mee en voelen zich, op hun nieuwe plek, snel thuis. Daarnaast is iemand beter voorbereid en kan sneller aan het werk.

De app bestaat uit verschillende "vluchten" die een nieuwe werknemer moet nemen om op een goede manier aan de slag te kunnen gaan met zijn of haar nieuwe baan.

Door de onboarding opdrachten uit te voeren via de app wordt de nieuwe medewerker gestructureerd door het onboarding proces geholpen, meegenomen in de KLM wereld en worden souvenirs verdient die de geschiedenis van KLM tonen.

Alles om nieuwe werknemers thuis te laten voelen en op een positieve manier hun carrière bij KLM te starten.

De opdrachten bestaan uit verschillende formats. Met het quizformat wordt op verschillende manieren de KLM taal aangeleerd. Zo kan er tijdens de eerste werkdag gewoon meegepraat worden bij het koffieapparaat.

Een belangrijke stap in het onboarding proces is het ophalen van de ID kaart. Als dat is gelukt is de nieuwe werknemer offiecieel lid van de KLM familie. Om dat kract bij te zetten, wordt er een selfie gemaakt met de id kaart en komt de nieuwe werknemer in de wall of fame te staan. Tussen alle andere collega's. Toch fijn al een beetje rond te spieken wie al je nieuwe collega's zijn.

Mijn bijdrage

concept

Concept

experience

UI design

illustratie

UX design

icons

Animatie